Skip to main content
Sticky veggie kipbowl met citroenmayo met zwarte peper

Sticky veggie kipbowl met citroenmayo met zwarte peper

met mesclun, broccoli, couscous en gomasio

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Tarwe
Gluten
Ei
Mosterd
Soja
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

250 gram

Broccoli

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

50 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

30 gram

Mesclun

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Mini-komkommer

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten52.5 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten69.3 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels19.7 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.5 g
Potassium510.3 mg
Calcium77.2 mg
Iron1.5 mg
Pan met deksel
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot.
  • Voeg de couscous toe aan de saladekom toe en laat 8 minuten wellen (zie Tip).
  • Roer, vlak voor serveren, de couscous los met een vork.
  • Voeg de za'atar toe en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Bereid dan 2/3 van de couscous en bewaar de rest voor een andere keer.

Broccoli koken
2
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Hak de amandelen grof.
  • Snijd de limoen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Veggie kip bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de veggie kip 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de honing, de mosterd en het sap van 1/4 limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de saus toe aan de veggie kip en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de mesclun over de borden.
  • Leg alles erbovenop en besprenkel met de mayonaise.
  • Garneer met de amandelen en de gomasio-tuinkruidenmix.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders