Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Gesneden snijbonen
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
20 gram
Pikante uienchutney
¾ el
[Plantaardige] boter
150 ml
Zoutarme runderbouillon
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de snijbonen. Kook de snijbonen 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel, afgedekt, nog 4 - 5 minuten sudderen, of tot de ui zacht is.
Voeg de uienchutney en 150 ml bouillon per persoon toe aan de pan. Meng alles goed en laat de saus zonder deksel 3 - 5 minuten reduceren tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Duurt het te lang voordat de saus is ingedikt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de saus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.
Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/4 el boter en 1 tl mosterd toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoemp over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de uiensaus erover.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.