Skip to main content
Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Spaghetti met serranoham en courgettelinten uit de oven

Des pâtes italiennes au jambon espagnol

4.4
(1,8K)

Waan je voor heel even aan de Spaanse costa tijdens het voor-bereiden van dit recept. De zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes en de verse oregano met de serranham zorgen voor een heerlijke combinatie. De mini-trostomaat wordt vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Tomaat

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Courgette

1 takje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3050.1 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten73 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Besprenkel met olijfolie
2

Leg de mini-trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Schaaf de courgette
4

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in stukjes.

Voeg de oude kaas toe
6

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Serveer met de trostomaten
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-trostomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders