Nieuw ingrediënt in je box! Door het konfijten krijgt de eendendijfilet een rijke smaak. Het langdurig garen maakt het vlees uitzonderlijk mals en sappig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ bosje(s)
Lente-ui
10 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
70 gram
Maïs in blik
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Gekonfijte eendendijfilet
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zonnebloemolie
300 ml
Zoutarme runderbouillon
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Sambal
naar smaak
Zwarte peper
Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui met de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend.
Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, de wittewijnazijn, de ketjap manis en de bouillon toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel de eieren.
Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de eend met het sap uit de verpakking voorzichtig in de pan. Bak 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan, bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Bak 2 - 4 minuten al roerend, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
Verdeel de ramen over diepe borden of kommen. Leg de mais, de eend en het zachtgekookte ei erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.