Skip to main content
Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet
Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet

Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet

met zachtgekookt ei, paksoi, mais en lente-ui

4.2
(158)

Nieuw ingrediënt in je box! Door het konfijten krijgt de eendendijfilet een rijke smaak. Het langdurig garen maakt het vlees uitzonderlijk mals en sappig.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)3595 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels13 g
Eiwitten47.8 g
Zout6.6 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een steelpan voor het ei. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui, de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.

Koken
3

Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pot en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, de wittewijnazijn, de ketjap manis en de bouillon toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Kook het ei in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel met koud water. Pel het ei.

Bakken
4

Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de eend samen met het sap uit de verpakking in de pan. Bak 2 - 3 minuten per kant en haal uit de pan. Bestrooi met peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Schep goed om en kook 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.

Serveren
6

Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen. Verdeel de mais, de eend en het ei erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders