Skip to main content
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander

In dit recept gebruik je naanbrood om heerlijke, knapperige croutons te maken - een leuke draai die laat zien hoe veelzijdig naan kan zijn, en een geweldige toevoeging aan deze soep à la dahl!

:
Veggie
Extra groente
Fibermaxxing
:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Pinda's

25 minuten
20 minuten

75 gram

Rode splitlinzen

()

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Sojascheuten

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Vers citroengras

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Naan

()

5 gram

Verse koriander

()

5 gram

Ongezouten pinda's

( )

¼ el

Olijfolie

400 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten90.4 g
waarvan suikers20 g
Vezels31.6 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.5 g
Potassium697.4 mg
Calcium71.4 mg
Iron0.7 mg
Soeppan
Staafmixer
Koekenpan
Pan

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
  • Snijd de wortel en tomaat in blokjes. Snijd de naan in kleine vierkantjes.
  • Hak de koriander en pinda's grof. Snijd de limoen in partjes.
Soep maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel, gemberpuree en gele currykruiden 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, tomaat, het citroengras en de linzen toe. Breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Haal het citroengras uit de bouillon.
Naanbroodcroutons maken
3
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster het naanbrood 4 - 6 minuten, of tot het krokant is. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Mix de soep met een staafmixer tot de gewenste textuur. Voeg meer bouillon toe indien nodig.
  • Voeg eventueel wat pikante rode saus naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de sojascheuten 1 minuut. Giet af.
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de naancroutons en sojascheuten eroverheen.
  • Garneer met de pinda's en koriander. Serveer de limoenpartjes ernaast.