Skip to main content
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander

In dit recept gebruik je naanbrood om heerlijke, knapperige croutons te maken - een leuke draai die laat zien hoe veelzijdig naan kan zijn, en een geweldige toevoeging aan deze soep à la dahl!

Labels:
Veggie
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Sojascheuten

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Vers citroengras

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

400 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten90.4 g
waarvan suikers20 g
Vezels31.6 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.5 g
Potassium697.4 mg
Calcium71.4 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer
Koekenpan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
  • Snijd de wortel en tomaat in blokjes. Snijd de naan in kleine vierkantjes.
  • Hak de koriander en pinda's grof. Snijd de limoen in partjes.
Soep maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel, gemberpuree en gele currykruiden 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, tomaat, het citroengras en de linzen toe. Breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Haal het citroengras uit de bouillon.
Naanbroodcroutons maken
3
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster het naanbrood 4 - 6 minuten, of tot het krokant is. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Mix de soep met een staafmixer tot de gewenste textuur. Voeg meer bouillon toe indien nodig.
  • Voeg eventueel wat pikante rode saus naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de sojascheuten 1 minuut. Giet af.
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden.
  • Verdeel de naancroutons en sojascheuten eroverheen.
  • Garneer met de pinda's en koriander. Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders