Skip to main content
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

4.3
(1,7K)

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

0.99 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3113 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels11.5 g
Eiwitten19.5 g
Zout5.4 g
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons bakken
3
  • Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de croutons toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders