HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDrie Tomatensoep Met Zelfgemaakte Kaascroutons
topBanner
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Lees meer

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:VeggieFamilieLekker snelKlimaatbewustExtra groenteFamilie
Allergenen:GerstRoggeSesamzaadMelk (inclusief lactose)GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(BevatGerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Gluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten, Eieren)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Honing

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3125 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten45.0 g
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten58 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers21.0 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels11.8 g
Vezels11.8 g
Eiwitten21 g
Eiwitten21 g
Zout6.0 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

3
  • Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en 3/4 tl oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

4
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.