Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Met peen en grana padano

Zo op tafel en boordevol vitaminen – en dat zijn nog maar twee van de vele voordelen van groentesoep! Deze tomatensoep geef je extra smaak door de toevoeging van wortel en grana padano. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië. Wist je trouwens dat je bruschetta uitspreekt als broesketta?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

½ blik(ken)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2406 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Oven
Snijplank
Dunschiller
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Voeg de honing en de kokende bouillon toe aan de soeppan. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.