Pompoen-pindasoep met gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-pindasoep met gekookt ei

Pompoen-pindasoep met gekookt ei

en volkoren flatbread

Heb jij nog flatbread over? Knip het de volgende dag in reepjes, bestrijk met olijfolie en verwarm in de oven voor een knapperig tussendoortje.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

300 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)497 kcal
Energie (kJ)2078 kJ
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten20.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Waterkoker
Soeppan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het currypoeder en de ui toe. Bak 2 minuten al roerend. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng afgedekt aan de kook (zie Tip). Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of kies voor natriumarme bouillon.

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de flatbreads 30 seconden per kant in een droge pan op middelhoog vuur (zie Tip). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 flatbreads per persoon. Voor extra knapperige flatbreads besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en leg het ei in de soep. Serveer met het flatbread.