Soep is een lekkere en snelle manier om veel vitaminen binnen te krijgen. Vandaag eet je een groentesoep in een oranje jasje, die lekker fris is door de crème fraîche die je gebruikt. De hoofdingrediënten – zoete aardappel en paprika – zijn twee echte vitaminebommen. In paprika zit per gram zelfs meer vitamine C dan in sinaasappelen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Zoete aardappel
50 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Kurkumabroodje
(Bevat Gluten)
20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
400 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de gewone als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gewone aardappel, de zoete aardappel en de paprika toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het kurkumabroodje.