Skip to main content
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

met zure room en een baguette met knoflookboter

Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!

Allergenen:
Hvede
Gerste
Rye

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Pastinaak

½ pak(ken)

Cannellinibonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Biologische demi-baguette

stuk(s)

Witte demi-baguette

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)982 kcal
Energie (kJ)4108 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers27 g
Vezels22.9 g
Eiwitten27 g
Zout7 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer
Keukenpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés et sortez le beurre du réfrigérateur. Préparez le bouillon. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon et taillez le panais en petits morceaux. Égouttez les haricots cannellini dans la passoire.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Cuire la soupe
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la marmite à soupe et revenir l’oignon et la moitié de l’ail 2 à 3 minutes. Ajoutez le panais et poursuivez la cuisson 3 minutes. Ajoutez ensuite les haricots et 300 ml de bouillon par personne, couvrez et faites cuire le tout 8 à 10 minutes.

Cuire le lard
3

Pendant ce temps, disposez le lard sur la plaque recouverte de papier sulfurisé et enfournez-le 8 à 10 minutes, ou jusqu’à ce qu’il soit croquant. Dans le petit bol, mélangez 1,5 cs de beurre et 3/4 cc de miel par personne au reste de l’ail. Salez et poivrez, puis mélangez le beurre à l’ail à la fourchette.

Cuire la demi-baguette
4

Ouvrez la demi-baguette et tartinez-la de beurre à l’ail. Enfournez-la ensuite pendant les 6 dernières minutes de cuisson du lard.

Apprêter la soupe
5

Ajoutez la moitié de l’huile de truffe à la marmite, puis passez la soupe au mixeur jusqu’à obtenir un mélange homogène. Salez et poivrez. Égouttez le lard sur l’essuie-tout, puis émiettez-le.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Servir
6

Servez la soupe dans des bols. Arrosez-la du reste d’huile de truffe, puis garnissez-la avec une cuillerée de crème aigre et les morceaux de lard. Présentez la demi-baguette au beurre à l’ail en accompagnement.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen