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Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek
Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

Pastinaaksoep met truffelolie en krokant ontbijtspek

met zure room en een baguette met knoflookboter

4.2
(484)

Deze romige soep maak je af met truffelolie en krokant ontbijtspek - een onweerstaanbaar gerecht dat ook nog eens vol groente zit!

Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Pastinaak

½ pak(ken)

Cannellinibonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Biologische demi-baguette

stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)982 kcal
Energie (kJ)4108 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers27 g
Vezels22.9 g
Eiwitten27 g
Zout7 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Staafmixer
Keukenpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés et sortez le beurre du réfrigérateur. Préparez le bouillon. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon et taillez le panais en petits morceaux. Égouttez les haricots cannellini dans la passoire.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Cuire la soupe
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la marmite à soupe et revenir l’oignon et la moitié de l’ail 2 à 3 minutes. Ajoutez le panais et poursuivez la cuisson 3 minutes. Ajoutez ensuite les haricots et 300 ml de bouillon par personne, couvrez et faites cuire le tout 8 à 10 minutes.

Cuire le lard
3

Pendant ce temps, disposez le lard sur la plaque recouverte de papier sulfurisé et enfournez-le 8 à 10 minutes, ou jusqu’à ce qu’il soit croquant. Dans le petit bol, mélangez 1,5 cs de beurre et 3/4 cc de miel par personne au reste de l’ail. Salez et poivrez, puis mélangez le beurre à l’ail à la fourchette.

Cuire la demi-baguette
4

Ouvrez la demi-baguette et tartinez-la de beurre à l’ail. Enfournez-la ensuite pendant les 6 dernières minutes de cuisson du lard.

Apprêter la soupe
5

Ajoutez la moitié de l’huile de truffe à la marmite, puis passez la soupe au mixeur jusqu’à obtenir un mélange homogène. Salez et poivrez. Égouttez le lard sur l’essuie-tout, puis émiettez-le.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Servir
6

Servez la soupe dans des bols. Arrosez-la du reste d’huile de truffe, puis garnissez-la avec une cuillerée de crème aigre et les morceaux de lard. Présentez la demi-baguette au beurre à l’ail en accompagnement.

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