Skip to main content
Indonesische curry-noedelsoep
Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met verse koriander en pinda's

4.1
(6,4K)

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

50 gram

Besengek-currypasta

150 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)273 kcal
Energie (kJ)1142 kJ
Vetten12.9 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten34.8 g
waarvan suikers3.1 g
Vezels1 g
Eiwitten5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. (TIP)

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn

Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje in 250 ml water per persoon.

Roerbakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.

• Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.

• Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.

• Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.

Pruttelen
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.

• Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.

• Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep. (TIP)

Tip: Snijd de verse udonnoedels in stukjes voordat je ze in de soep doet. Dat eet straks een stuk makkelijker!

Serveren
4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders