HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndonesische Curry Noedelsoep
topBanner
Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met verse koriander en pinda's

QUICK & EASY
Lees meer

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.

Labels:VeggieLekker snelLekker snel
Allergenen:Pinda'sGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Italiaanse groentemix met champignons

100 gram

Besengek-currypasta

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

500 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1672 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Energie (kJ)1672 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten23.79 g
Vetten23.79 g
waarvan verzadigd3.5 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten36.61 g
Koolhydraten36.61 g
waarvan suikers3.3 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels2.3 g
Vezels2.3 g
Eiwitten9.73 g
Eiwitten9.73 g
Zout3.3 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Bereid de bouillon. (TIP)

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn

Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje in 250 ml water per persoon.

2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.

• Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.

• Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.

• Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.

3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.

• Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.

• Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep. (TIP)

Tip: Snijd de verse udonnoedels in stukjes voordat je ze in de soep doet. Dat eet straks een stuk makkelijker!

4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.