Skip to main content
Knolselderijsoep met appel
Knolselderijsoep met appel

Knolselderijsoep met appel

met kaas-baguette en knolselderijchips

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar de knolselderij in deze soep gaat je blij verrassen. Hij zit boordevol vezels, mineralen en vitaminen en is naast voedzaam ook supersmaakvol. Met zijn milde, kruidige smaak past hij perfect bij de friszoete appel in deze soep. Onvergetelijk lekker!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knolselderij

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse tijm en salie

50 ml

Slagroom

½ stuk(s)

Baguette

25 gram

Geraspte comté

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3416 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels25 g
Eiwitten23 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Schillen en snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil de knolselderij. Schaaf met een dunschiller per persoon 6 dunne plakken van de knolselderij. Snijd de rest van de knolselderij in kleine blokjes van 1 – 2 cm. Snipper de ui. Snijd de appel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes salie van de takjes, ris de tijm van de takjes en snijd de verse kruiden fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, de helft van de salie en helft van de tijm 1 minuut. Voeg de blokjes knolselderij en appel toe en bak nog 4 – 6 minuten. Schep af en toe om.

Soep maken
3

Voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de baguette open en verdeel de comté en de andere helft van de tijm over beide kanten. Bak de baguette 6 – 8 minuten in de oven.

Chips maken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de dunne knolselderijplakken met een flinke snuf zout en peper. Bak ze samen met de overige salieblaadjes in 3 – 4 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Garneer met de knolselderijchips en salie. Serveer de kaas-bruschetta ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes