Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar slechts 25 minuten!

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Courgette

1 plak(ken)

Ontbijtspek

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)992 kcal
Energie (kJ)4149 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23 g
Vezels11.2 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3. De overige spaghetti kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. 
  • Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de passata, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven (zie Tip). Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel nog langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt! Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover.
  • Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.

Tip: Door direct een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken en krijgt iedere hap smaak krijgt.