
Snelle pasta op z'n Mexicaans
met gehakt, courgette en zure room
In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele draai aan dit pastagerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en paprika in blokjes.

- Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit de sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
- Voeg de passata toe en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

- Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan.
- Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

- Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop.
- Garneer met de overige kaas.