Snelle linguine met kipgehakt
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Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met prei en tomaatjes in rode-pestosaus

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? (Het juiste antwoord is: tongetjes)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)944 kcal
Energie (kJ)3952 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.8 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Cuire les linguine
1

Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition.Faites-y cuire les pâtes 12 à 14 minutes à couvert. Égouttez-les en conservant un peu d’eau de cuisson, puis réservez-les sans couvercle.Pendant ce temps, émincez l’oignon et coupez les tomates cerises en deux.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!

Cuire
2

Dans la sauteuse, faites chauffer le beurre à feu vif (voir conseil), ajoutez l’oignon et faites-le cuire 2 minutes avec du sel et du poivre. Ajoutez les tomates cerises. Couvrez, baissez le feu sur moyen et poursuivez la cuisson encore 3 minutes.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Verhit dan 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan, gebruik minder linguine of voeg maar 25 gram pesto per persoon toe.

Cuire le poulet haché
3

Pendant ce temps, dans la poêle, faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen-vif. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 3 minutes en l’émiettant.Ciselez les feuilles de basilic. Ajoutez les linguine, les épinards, le pesto rouge, un filet d’eau de cuisson et le poulet haché (jus de cuisson compris) à la sauteuse contenant le poireau.Remuez 1 minute jusqu’à ce que les épinards aient réduit.

Servir
4

Servez les linguine sur les assiettes.Garnissez de basilic.