HelloFresh
topBanner
Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood en verse koriander

Lees meer

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 keer 100 g meer groente binnen!

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Paprika

85 g

Witte langgraanrijst

200 g

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Bloemkoolrijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3276 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten.Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.Snijd de koriander grof.

4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander. Serveer met het naanbrood.