Skip to main content
Pasta op z'n Mediterraans met tonijn, feta en rucola
Pasta op z'n Mediterraans met tonijn, feta en rucola

Pasta op z'n Mediterraans met tonijn, feta en rucola

met paprikapesto en kalamata-olijven

4.0
(68)

De Kalamata olijf is een typisch Griekse olijf. De olijf heeft de naam te danken aan de stad Kalamata, wat in het zuiden van Griekenland ligt.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

2.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Rucola

15 gram

Kalamata-olijven

1 blik(ken)

Skipjack tonijn in zonnebloemolie

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten70.7 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten36.7 g
Cholesterol19.8 mg
Zout2.8 g
Potassium604.6 mg
Calcium37.7 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op in een kleine kom.
Specerijen bakken
2
  • Verhit een flinke scheut olie van de tonijn in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de tomaat, Siciliaanse kruidenmix en zwarte balsamicoazijn toe en bak 5 - 7 minuten mee.
Afmaken
3
  • Verhit de overige olie van de tonijn in een pan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de olie goed heet is, de feta in de pan en bak 2 minuten per kant.
  • Voeg de paprikapesto, tonijn, rucola en pasta toe aan de groenten en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Leg de feta erbovenop en garneer met de olijven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders