HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchnitzel Met Knoflook Gemberrijst
topBanner
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade

Lees meer

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:NieuwFamilieLekker snelNew
Allergenen:GlutenTarweGerstEierenMosterdSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, EierenKan bevattenMosterd, Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatEieren, Mosterd)

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gesneden spitskool

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Sjalot

2 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

360 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

2 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3934 kJ
Energie (kcal)940 kcal
Energie (kJ)3934 kJ
Energie (kcal)940 kcal
Vetten43.0 g
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten100 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers24.0 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels7.15 g
Vezels7.15 g
Eiwitten34 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, de sjalot en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 1 & 2).
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip: Kookt de rijst snel droog? Voeg dan extra water toe. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip 1).
  • Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de teriyakisaus en 1 tl water per persoon (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders komt de paneerlaag van de schnitzel los tijdens het bakken. Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden.
  • Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
  • Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
  • Garneer naar smaak met de teriyaki-mayonaise.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden én gezonde spieren.