Skip to main content
Stoemp van pastinaak met spekjes en boerenworst

Stoemp van pastinaak met spekjes en boerenworst

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

25 gram

Spekreepjes

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Pastinaak

½ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Piccalilly

(Bevat: Gluten, Tarwe, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2750 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten60.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels13.9 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1663.3 mg
Calcium110.5 mg
Iron1.9 mg
Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in grove stukken. Kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de spekreepjes 3 - 4 minuten.
Worst bakken
2
  • Haal met een schuimspaan de spekreepjes en ui uit de pan. Houd apart tot later gebruik.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de worst in 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg de prei toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Stoemp maken
3
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de melk, de Belgische gehaktkruiden (let op: dit ingrediënt kan snel overheersend worden! Weeg zorgvuldig af en gebruik naar smaak) en de mosterd toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Meng de spekjes en ui erdoor.
Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over de borden en leg de worst erbovenop.
  • Voor ouders: verdeel de gebakken prei erover en serveer de piccalilly ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders