Salade met burrata en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met burrata en serranoham

Salade met burrata en serranoham

met venkel, appelsien en parelcouscous

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers29.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten26.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan
•Grote kom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pot en kook in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. 
  • Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuif zout (zie Tip). Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Houd je niet van rauwe venkel? Kook deze dan eerst 10 minuten.

Salade voorbereiden
3
  • Pel de appelsien en snijd het vruchtvlees in partjes. 
  • Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
  • Meng de venkel met de veldsla, parelcouscous, verse munt, appelsien, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

Weetje: Wist je dat veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 20 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham.
  • Leg 1/2 burrata per persoon in het midden van de salade. 
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.