Salade met geroosterde perzik en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Perzik

85 gram

Parelcouscous

5 gram

Verse munt

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers33 g
Vezels5.5 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine steelpan

Instructies

Venkel bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik van 100 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Perzik roosteren
2
  • Schil en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de perzik 10 - 15 minuten in de oven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Perziken bevatten veel vezels en vitamine C. Dit zorgt voor een gezonde darmflora en versterkt je immuunsysteem.

Balsamicostroop maken
3
  • Verhit in een kleine steelpan per persoon: 2 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt.
  • Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.
Salade mengen
4
  • Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes.
  • Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
  • Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, perzik, buffelmozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicostroop.