BestellenCadeaubon
Salade met geroosterde perzik en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met geroosterde perzik en feta

Salade met geroosterde perzik en feta

met venkel, parelcouscous en linzen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Caloriebewust
Lekker snel
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Perzik

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)

380 gram

Linzen

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Suiker

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten28.1 g
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd12 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70.6 g
Koolhydraten70.6 g
waarvan suikers20.3 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels13.2 g
Vezels13.2 g
Eiwitten23.9 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Vergiet

Instructies

Venkel bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel.
  • Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
  • Bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Perziken bakken
3
  • Snijd ondertussen de perzik in parten. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de perziken 4 - 5 minuten bruin (zie Tip).
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
  • Verkruimel de feta in een kom.

Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer.

Serveren
4
  • Meng de rucola, parelcouscous, linzen, perzik, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de feta en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamico creme.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.