Salade met geroosterde perzik en feta
met venkel, parelcouscous en linzen
Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Venkel
2 stuk(s)
Perzik
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
20 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)
380 gram
Linzen
10 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
8 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
200 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Suiker
2 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
- Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel.
- Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
- Bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
- Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
- Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Snijd ondertussen de perzik in parten. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de perziken 4 - 5 minuten bruin (zie Tip).
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
- Verkruimel de feta in een kom.
Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer.
- Meng de rucola, parelcouscous, linzen, perzik, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.
- Verdeel de salade over de borden.
- Garneer met de feta en het amandelschaafsel.
- Besprenkel met de balsamico creme.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.