Skip to main content
Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten
Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Avec une vinaigrette à l’orange et des noix de pécan

De dressing met sinaasappel geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Noten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Pecannoten

250 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Mesclun

125 gram

Gele cherrytomaten

1 stuk(s)

Bosui

3 takje(s)

Verse oregano

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Staafmixer of blender

Instructies

Pecannoten roosteren
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Krieltjes koken
2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Eieren koken en pellen
3

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de pecannoten en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren voorzichtig.

Salade maken
4

Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de gele cherrytomaten en snijd de lente-ui in fijne ringen. Halveer de eieren en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en meng samen met de little gem, cherrytomaten en lente-ui in een saladekom. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Pers het sap uit de sinaasappel.

Dressing maken
5

Maak in een hoge kom een dressing van de eidooiers, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met de overige dressing.d

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Accompagné de carottes et pommes de terre
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Avec de la pomme et du chèvre ainsi que de la menthe et de la coriandre fraîches
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum
Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Schelvisfilet met bosui-yoghurtsaus

Met aardappelpartjes en bospeen uit de oven
Tajine van linzen en groenten

Tajine van linzen en groenten

met pitabroodjes, harissa en yoghurt
Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Met rucola en groene pesto
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen
Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Servies sur des nids de little gem avec du piment rouge piquant
Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Avec des épinards, des légumes cuits et une vinaigrette miel-citron
Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Gebakken rijst met spiegelei en cashewnoten

Met roerbakgroenten en lente-ui
Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad
Udonnoedels met pittige pindasaus

Udonnoedels met pittige pindasaus

Met komkommer, avocado en koriander
Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Avec une vinaigrette à l’orange et des noix de pécan
Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Parelgerst met kruidige merguezworstjes

Met karwijzaad, gele paprika en courgette
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en ei

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Gevulde paprika met nasi en kippendij

Met een gebakken ei
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes