Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Avec de la pomme et du chèvre ainsi que de la menthe et de la coriandre fraîches

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het is fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Het gerecht is supermakkelijk om klaar te maken, vergt weinig afwas en smaakt heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Appel

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en pruimtomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar in een saladekom.

Snijden
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Hak de koriander en munt fijn.

Toevoegen
4

Voeg de couscous toe aan de saladekom met groenten.

5

Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout, het grootste gedeelte vaan de kruiden en eventueel extra limoensap.

Serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.