
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander
Avec de la pomme et du chèvre ainsi que de la menthe et de la coriandre fraîches
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het is fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Het gerecht is supermakkelijk om klaar te maken, vergt weinig afwas en smaakt heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Appel
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
175 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de gele paprika en pruimtomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar in een saladekom.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Hak de koriander en munt fijn.
Voeg de couscous toe aan de saladekom met groenten.
Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout, het grootste gedeelte vaan de kruiden en eventueel extra limoensap.
Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.