Bonensalade met croutons en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bonensalade met croutons en spiegelei

Bonensalade met croutons en spiegelei

Met tomaat en romige dressingtomaat

Deze salade zit boordevol eiwitten met dank aan de cannellinibonen en het gebakken eitje. Daardoor is dit gerecht perfect voor na het sporten. Eiwitten helpen je spieren namelijk om te herstellen. Het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel - pak jij je sporttas maar vast in!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ blik(ken)

Cannellini bonen

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

⅓ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Sperziebonen koken
1

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd door de helft. • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Bakken en snijden
2

• Laat ondertussen de cannellini-bonen goed uitlekken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de bonen met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak 4 – 5 minuten. • Snijd ondertussen de bruine ciabatta in blokjes. Snijd de pruimtomaten in parten.

Croutons bakken
3

• Haal de bonen uit de pan en bewaar apart. • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de ciabatta krokant. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout. • Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de mayonaise, de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken en serveren
4

• Haal de croutons uit de pan en bewaar apart. • Voeg de overige olijfolie toe aan de koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. • Meng in een saladekom de rucola & veldsla met de cannellinibonen, de sperziebonen, de pruimtomaat en de croutons. Garneer met het spiegelei en de dressing.