Deze salade zit boordevol eiwitten met dank aan de cannellinibonen en het gebakken eitje. Daardoor is dit gerecht perfect voor na het sporten. Eiwitten helpen je spieren namelijk om te herstellen. Het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel - pak jij je sporttas maar vast in!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Sperziebonen
½ blik(ken)
Cannellini bonen
1 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pruimtomaat
⅓ stuk(s)
Sjalot
40 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Rucolamelange
1.5 el
Olijfolie
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd door de helft. • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
• Laat ondertussen de cannellini-bonen goed uitlekken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de bonen met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak 4 – 5 minuten. • Snijd ondertussen de bruine ciabatta in blokjes. Snijd de pruimtomaten in parten.
• Haal de bonen uit de pan en bewaar apart. • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de ciabatta krokant. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout. • Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de mayonaise, de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
• Haal de croutons uit de pan en bewaar apart. • Voeg de overige olijfolie toe aan de koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. • Meng in een saladekom de rucola & veldsla met de cannellinibonen, de sperziebonen, de pruimtomaat en de croutons. Garneer met het spiegelei en de dressing.