Skip to main content
Rumpsteak op meerzadenbaguette
Rumpsteak op meerzadenbaguette

Rumpsteak op meerzadenbaguette

Met gemengde knoflookpaddenstoelen en pompoenpitten

Vandaag serveer je naast een heerlijk malse rumpsteak nóg een bijzonder product. De koningsoesterzam is namelijk niet zomaar een paddenstoel. Deze zwam, ook wel bekend als eryngii, heeft een stevige, bijna vleesachtige structuur en is een heerlijke topping op de baguette.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Rumpsteak

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst Kan bevatten: Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Koningsoesterzwam

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels13 g
Eiwitten48 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Kom

Instructies

1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de meerzadenbaguette in 6 – 8 minuten goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de koningsoesterzwam in de lengte in plakken. Snijd de krulpeterselie fijn.

Bakken en mengen
3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de koningsoesterzwam toe en bak 6 – 8 minuten. Blus tijdens de laatste 2 minuten af met zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kom de rucola en veldsla met extra vierge olijfolie en wittewijnazijn.

Rumpsteak bakken
4

Wrijf de rumpsteak grondig in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en leg de rumpsteak erin wanneer de roomboter goed heet is. Bak de steak 2 – 3 minuten per kant. Blijf tijdens het bakken de rumpsteak continu bedruipen met het bakvet in de pan. Haal vervolgens uit de pan en laat even rusten voordat je hem aansnijdt bij stap 5. Bewaar het bakvet.

Rumpsteak snijden
5

Voeg de mosterd en 1/2 el water per persoon bij het overgebleven bakvet, verhit en blijf roeren tot er een gladde jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de meerzadenbaguette open en snijd de rumpsteak, tegen de draad in, in dunne plakken.

Serveren
6

Beleg de meerzadenbaguette met een klein beetje rucola en veldsla, leg de gesneden rumpsteak erop en schenk de jus uit de pan over het vlees. Leg er een paar paddenstoelen op en dek het broodje af. Leg de overige salade ernaast en schep daar de overige paddenstoelen overheen. Garneer met de krulpeterselie en pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus