Romige visstoof met witte wijn en oregano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige visstoof met witte wijn en oregano

Romige visstoof met witte wijn en oregano

met venkel en gebakken patatjes

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sulfiet
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel

100 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Prei

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1 tl

Mosterd

100 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4172 kJ
Energie (kcal)997 kcal
Vetten61.9 g
waarvan verzadigd31.2 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels15.7 g
Eiwitten37.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Dunschiller
•Bakplaat met bakpapier
•Soeppan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Krieltjes bakken
2

Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de boter in een soeppot op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten al roerend. Breng flink op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken, of tot de alcohol verdampt is (zie Tip). Voeg per persoon: 100 ml water, 100 ml room en 1 tl mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

Garnering snijden
5

Snijd ondertussen de oregano fijn en snijd de citroen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pot en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6

Verdeel de visstoof over kommen. Schep de patatjes erop of serveer apart. Garneer met de oregano, de geraspte belegen kaas en het eventuele venkelloof. Serveer naar smaak met de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.