HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Pasta Met Kippendijreepjes
topBanner
Romige pasta met kippendijreepjes

Romige pasta met kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Supersnel
Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 zakje(s)

Knoflookpuree

1 stuk(s)

Courgette

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Lupine, Soja, Mosterd)

100 gram

Gesneden ui

200 stuk(s)

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Paprikareepjes

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

3 tl

Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3883 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.