Romige omelet met peultjes en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige omelet met peultjes en courgette

Romige omelet met peultjes en courgette

met een bierbostelbroodje en bosui-boter

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een sierlijke en eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

2 stuk(s)

Ei

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Peultjes

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3483 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten27 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 180 degrés et sortez le beurre du réfrigérateur. Écrasez ou émincez l'ail. Coupez l'oignon nouveau en fines rondelles et réservez la partie blanche et la verte séparément.Taillez la courgette en demi-rondelles.

Battre les œufs
2

Enfournez les petits pains aux drêches 6 à 8 minutes.Mélangez le beurre ramolli à la moitié de la partie verte de l'oignon nouveau. Salez et poivrez, puis réservez. Dans le bol, ajoutez les œufs et 50 ml de crème liquide par personne, puis salez et poivrez. Battez le tout au fouet au moins 2 minutes jusqu'à obtention d'un mélange léger.

Tip: Ei is - naast vette vis - een van de weinige ingrediënten die rijk is aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Cuire à la poêle
3

Faites chauffer la moitié de l'huile d'olive à feu moyen-vif dans la sauteuse.Faites cuire l'ail, le blanc de l'oignon nouveau et la courgette 3 à 4 minutes. Ajoutez les pois mange-tout et la crème de basilic. Salez, poivrez et poursuivez la cuisson 4 minutes.Faites chauffer le reste de l'huile à feu moyen-vif dans la poêle. Versez-y le mélange à base d’œufs et cuire l'omelette environ 10 minutes. Baissez éventuellement le feu.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Servir
4

Vérifiez la cuisson de l'omelette et repliez-en les bords vers l'intérieur, comme pour former une galette. Servez l'omelette sur les assiettes et les légumes par-dessus. Garnissez du reste d'oignon nouveau (la partie verte que vous avez réservée).Coupez le petit pain aux drêches en tranches et tartinez-les de beurre à l'oignon nouveau.

Tip: Het is de bedoeling dat de omelet nog deels zacht is. Houd je daar niet van? Draai de omelet dan om of bak nog even door met het deksel op de pan.