Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche

Knolselderij is de knol van de selderijplant. Blad- en bleekselderij groeien boven de grond, maar knolselderij houdt zich liever schuil onder de grond. Knolselderij heeft een kruidige smaak en is goed te gebruiken voor een maaltijdsoep. Waar de knolselderij uit de box vandaan komt lees je op de extra kaart van deze week!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Céleri
Gluten
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

100 g

Pomme de terre à chair farineuse

125 g

Céleri-rave

(Contient Céleri)

½

Poireau

1

Petit pain aux raisins et aux noix

(Contient Gluten, Fruits à coque)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

¾

Bouillon de légumes

1 cc

Moutarde

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)628 kcal
Énergie (kJ)2628 kJ
Graisses25 g
dont saturés9 g
Glucides79 g
dont sucres0 g
Fibres16 g
Protéines16 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Grande casserole
Bol
Mixeur plongeant

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (challenger) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Roerbak en kook de groenten en aardappelen.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat 15 - 20 minuten zachtjes, afgedekt, koken.

4

Bak ondertussen het notenrozijnenbrood 8 minuten in de oven. Roer de crème fraîche met de mosterd in een kom.

Pureer de soep.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de mosterd-crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de soep over de borden.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige mosterd-crème fraîche en serveer met het notenrozijnenbrood.