Skip to main content
Romige caserecce met geroosterde pecannoten
Romige caserecce met geroosterde pecannoten

Romige caserecce met geroosterde pecannoten

Met broccoli, champignons en puntpaprika

4.1
(2,2K)

Vandaag eet je caserecce, een pastasoort uit het zuiden van Italië die letterlijk 'huisgemaakt' betekent. Voor de garnering gebruik je geroosterde pecannoten en tuinkers met een pittige aromatische smaak. Tuinkers bevat daarnaast een hoog gehalte vitamine C en is rijk aan mineralen en caroteen.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Ei, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Paprika

15 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 el

Tuinkers

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de caserecce en broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de champignons in plakjes en de puntpaprika in smalle, halve reepjes.

Caserecce koken
2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Kook na 4 – 5 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pecannoten roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en puntpaprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Knip ondertussen de tuinkers los.

Pasta mengen
5

Voeg de caserecce, broccoli, kruidenroomkaas en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten en de tuinkers.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders