Skip to main content
Gebakken Balinese groenterijst
Gebakken Balinese groenterijst

Gebakken Balinese groenterijst

in een eierkommetje

Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met witte kool

50 gram

Gesneden rode kool

45 gram

Witte langgraanrijst

4 stuk(s)

Ei

100 gram

Bloemkoolrijst

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

10 ml

Sojasaus

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)550 kcal
Energie (kJ)2301 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers19 g
Vezels4.8 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember (zie TIP).

Tip: Let op! Gember heeft een sterke smaak. Houd je daar niet zo van? Probeer eerst met iets minder. Toevoegen kan altijd nog.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gember en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Oosterse groentemix en rode kool toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitstomen in het vergiet.

Tip: Wist je dat rode kool een van de vezelrijkste groenten is? En wist je dat je met de 250 g groente in dit gerecht aan 100% van de ADH vitamine C komt?

Omelet bakken
3
  • Kluts ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak per persoon 1 dunne omelet.
  • Meng de gekookte rijst, bloemkoolrijst, Balinese wokpasta, sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon door de groenten. Verhit nog 3 - 4 minuten.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Serveren
4
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Leg per persoon één omelet in een diep bord en schep hier de gebakken rijst met groenten in. Knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover.

Tip: De bloemkool is in dit recept misschien vermomd, de gezondheidsvoordelen tellen gewoon! Zo is deze groente rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk én vezels voor onder andere gezonde darmen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes