HelloFresh
topBanner
Gebakken Balinese groenterijst

Gebakken Balinese groenterijst

in een eierkommetje

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggieBalans
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Bloemkoolrijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

85 g

Witte langgraanrijst

200 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

100 g

Gesneden rodekool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 zakje

Balinese wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Ketjap

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2301 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Hapjespan
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.Bak de gember en knoflook 1 - 2 minuten.Voeg de oosterse groentemix en rode kool toe en bak 6 - 8 minuten.Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitstomen in het vergiet.

3

Kluts ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak per persoon 1 dunne omelet.Meng de gekookte rijst, bloemkoolrijst, Balinese wokpasta, sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon door de groenten. Verhit nog 3 - 4 minuten.

4

Snijd de limoen in kwarten.Leg per persoon één omelet in een diep bord en schep hier de gebakken rijst met groenten in. Knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover.