Skip to main content
Umami risotto van orzo met paddenstoelen
Umami risotto van orzo met paddenstoelen

Umami risotto van orzo met paddenstoelen

met kruidenkaasblokjes, rucola en basilicum

4.3
(106)

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2519 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels12.9 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.6 g
Potassium122.5 mg
Calcium21 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
2
  • Verhit een klontje boter in een pot op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut verder.
  • Schenk de bouillon over de orzo en dek de pot af. Kook de orzo 10 - 12 minuten. Roer regelmatig door. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. 
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
  • Meng in een saladekom de rucola met de zwarte balsamicoazijn.
Serveren
4
  • Voeg de paddenstoelen, de Hello Umami en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pot met orzo.
  • Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel 2/3 van de rucola over de borden en schep de orzo erbovenop.
  • Leg de overige rucola erbovenop. Garneer met het basilicum en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders