Risotto van orzo met kruidige kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met kruidige kipfilet

Risotto van orzo met kruidige kipfilet

met zelfgemaakte spinazie-erwtenpesto en gegrilde tomaat


Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Spinazie

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Doperwten in blik

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2604 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.8 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Hoge kom
Vergiet
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden.
1

Bereid 100 ml bouillon per persoon en voeg er 75 ml water per persoon aan toe (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaat.

Tip: Is het lastig om 100 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Risotto maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg de (aangelengde) bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Spinazie-erwtenpesto maken
3

Laat de doperwten uitlekken in een vergiet. Voeg de doperwten, de helft van de spinazie, het basilicum, de geraspte kaas, 1 el water per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan een hoge kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde pesto (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water toe om de pesto dunner te maken.

Kip bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Bak de laatste 3 minuten de tomatenhelften mee. Leg deze met het vruchtvlees naar beneden in de pan.

Risotto afmaken
5

Scheur de overige spinazie klein boven de pan met de orzo en meng door. Meng vervolgens de spinazie-pesto door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in partjes.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en serveer de kipfilet erop. Leg de gegrilde tomaat op de risotto. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.