HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Met Garnalen En Courgette
topBanner
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en cherrytomaten

Premium
Lees meer

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:FestivitiesExtra groenteInspiratie
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

⅔ zakje(s)

Gedroogde laos

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse dille en krulpeterselie

80 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

240 gram

Scampi's

(BevatSchaaldieren)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten34.0 g
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten77 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7.67 g
Vezels7.67 g
Eiwitten32 g
Eiwitten32 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon voor de risotto. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de laos, ui en de helft van de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

2

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Snijd ondertussen de courgette in blokjes.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook en courgette 5 minuten.

4

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de citroen. Snijd de dille en krulpeterselie, los van elkaar, fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 tl suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de slamix en de cherrytomaten door de dressing en garneer met de dille.

5

Roer de courgette, pecorino en garnalen door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.

6

Verdeel de risotto over diepe kommen en garneer met peterselie. Serveer met de salade en het overige citroensap.