Skip to main content
Risotto met truffelolie, burrata en pijnboompitten

Risotto met truffelolie, burrata en pijnboompitten

met Parmigiano Reggiano, pecorino en verse kruiden

5.0
(2)

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht, gemaakt met kwaliteitsingrediënten en een extra portie luxe, zorgt voor een onvergetelijke kerstmaaltijd. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Labels:
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

40 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Pijnboompitten

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3190 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels9.4 g
Eiwitten28.7 g
Cholesterol8.3 mg
Zout2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium302.3 mg
Calcium165 mg
Iron0.6 mg
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klein klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de prei, de ui en de tijm 5 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Blus af met de witte wijn.
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Risotto maken
3
  • Herhaal dit 2 keer met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe en kook langer om de korrels verder te garen.
Champignons bakken
4
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit een klein klontje boter in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Roer de pecorino en de helft van de verse kruiden door de risotto.
  • Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Halveer de burrata. Rasp de Parmigiano Reggiano.
Serveren
6
  • Serveer de risotto op borden. Leg de champignons en de burrata erbovenop.
  • Besprenkel met de truffelolie.
  • Garneer met de pijnboompitten en de Parmigiano Reggiano.
  • Garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders