In dit gerecht marineer je de zalm met een miso marinade. Miso is een Japans specerij met een typische umamismaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode ui
60 gram
Risottorijst
¼ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Courgette
2 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
¾ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook, de miso, de sojasaus en de honing. Roer goed door en bewaar apart tot gebruik.
Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, de gember en de gesnipperde ui 1 minuut. Weeg de risottorijst af. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pot (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Verhit de olijfolie in een gewone pan of grillpan en bak of grill de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur.
Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Schenk de marinade met een lepel over de gebakken zalmfilet en zorg ervoor dat heel de zalm goed bedekt is. Laat de zalm nog 1 - 2 minuten in de pan bakken met de marinade.
Verdeel de risottorijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de risottorijst. Serveer de courgette ernaast. Besprenkel de courgette en de zalm met de marinade uit de pan. Garneer met de gomasio.