Rijstbowl met miso geglazeerde zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met miso geglazeerde zalm

Rijstbowl met miso geglazeerde zalm

met courgette en gemberrijst

In dit gerecht marineer je de zalm met een miso marinade. Miso is een Japans specerij met een typische umamismaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Risottorijst

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

¾ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2894 kJ
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels4.5 g
Eiwitten28.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Grillpan of koekenpan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook, de miso, de sojasaus en de honing. Roer goed door en bewaar apart tot gebruik.

Snijden
2

Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de ui.

Risottorijst koken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, de gember en de gesnipperde ui 1 minuut. Weeg de risottorijst af. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pot (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Courgette grillen
4

Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Verhit de olijfolie in een gewone pan of grillpan en bak of grill de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur.

Zalm bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Schenk de marinade met een lepel over de gebakken zalmfilet en zorg ervoor dat heel de zalm goed bedekt is. Laat de zalm nog 1 - 2 minuten in de pan bakken met de marinade.

Serveren
6

Verdeel de risottorijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de risottorijst. Serveer de courgette ernaast. Besprenkel de courgette en de zalm met de marinade uit de pan. Garneer met de gomasio.