Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat 'gestreept' betekent.

Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3621 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten84.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels8.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Kom
•Koekenpan
•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 gram pasta per persoon in dit recept. De overige pasta kun je de volgende dag verwerken in bijvoorbeeld een salade of soep.

Saus maken
3
  • Blus het gehakt en de ui af met de groentebouillon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de culinaire room en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel 3/4 van de rucola over diepe borden.
  • Roer de pasta en de aubergine door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige rucola.