Skip to main content
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Snelle bereiding
Allergenen:
Hvede
Pesce
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

1 stuk(s)

Zalmfilet

15 gram

Zwarte-bonenpasta

½ zakje(s)

Furikake

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Limoen

150 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2332 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten47.6 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4.1 g
Potassium213.3 mg
Calcium14.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de broccoli.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de zwarte-bonenpasta met de zonnebloemolie. Voeg de zalm toe en bestrijk de zalm met de zwarte-bonenpasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in schijfjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes.
Zalm bakken
2
  • Leg 1 stuk aluminiumfolie van 30x30 cm per persoon klaar.
  • Leg de tomatenschijfjes op de folie en leg de zalm erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht. Bak de zalm 12 - 15 minuten in de oven.
Noedels koken
3
  • Kook de broccoli 1 - 2 minuten.
  • Voeg dan de noedels toe en kook in 1 - 2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de gemberpuree met de sojasaus en de honing. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de noedels en de broccoli toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en broccoli over de borden.
  • Beleg met de tomaat en gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de folie, want de stoom kan heet zijn.
  • Garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Zoete sesamnoedels met spiegelei

Zoete sesamnoedels met spiegelei

met gefrituurde uitjes, koriander en gebakken groenten
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Noedelsoep met kip à la pho

Noedelsoep met kip à la pho

met paksoi, sojascheuten, limoen en verse kruiden
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky appelsiensaus en pinda's
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

met gomasiorijst en gezouten pinda's
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio
Bao buns met bulgogi-kipfilet

Bao buns met bulgogi-kipfilet

met sticky aubergine, gefrituurde uitjes en gembermayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

met mangosalade, knoflookmayo en zelfgemaakte frieten
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer
Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel