NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.
Deze maand: lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en maximaal 600 calorieën. Deze curry bevat maar liefst 400 gram groenten per persoon. Je vervangt de rijst gedeeltelijk door een koolhydraatarme variant: broccolirijst – dé manier om extra groenten binnen te krijgen. Daarnaast bevat het gerecht meer dan 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid foliumzuur - belangrijk voor je energieniveau.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ gram
Courgette
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
40 gram
Zilvervliesrijst
100 gram
Broccolirijst
100 gram
Kipfiletstukjes
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
75 ml
Kokosmelk
½ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccoli-rijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
Kook de zilvervliesrijst 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli-rijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 – 3 minuten. Voeg de kipstukjes toe en bak nog 2 – 4 minuten mee met het deksel op de pan.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed, zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kipcurry erover. Serveer de komkommersalade ernaast.