Portobello met salsa van avocado en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello met salsa van avocado en limoen

Portobello met salsa van avocado en limoen

met krieltjes en labne

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

160 gram

Portobello

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)677 kcal
Energie (kJ)2833 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.3 g
Eiwitten15 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Heb je grof zout in huis? Dat is extra lekker bij hele krieltjes.

Snijden en bakken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en roerbak de knoflook, ui en rode puntpaprika 2 minuten.

Bakken en salsa maken
3

Leg de portobello geheel in de pan en bak, afgedekt, 15 minuten. Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de peterselie, het limoensap en de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Feta verbrokkelen
4

Keer de portobello halverwege om en voeg 1 tl gemalen komijnzaad per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de feta.

Tip: De portobello zal na een paar minuten zelf vocht loslaten, waardoor hij niet aanbakt maar stooft in zijn eigen vocht.

Portobello snijden
5

Snijd de portobello, net als bij een biefstuk, in dunne plakken.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze vallen onder groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en veganisten belangrijk om in het oog te houden.

Serveren
6

Leg de portobello op het bord en verdeel de zoete puntpaprika en ui erover. Serveer met de krieltjes en de limoen-avocadosalsa. Garneer met feta. Serveer de labne bij de krieltjes.