Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Krieltjes
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Kleine rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
4 stuk(s)
Portobello
2 tl
Gemalen komijnzaad
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en roerbak de knoflook, ui en rode puntpaprika 2 minuten.
Leg de portobello geheel in de pan en bak, afgedekt, 15 minuten. Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een kom de peterselie, het limoensap en de avocado. Breng op smaak met peper en zout.
Keer de portobello halverwege om en voeg 1 tl gemalen komijnzaad per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de feta.
Snijd de portobello, net als bij een biefstuk, in dunne plakken.
Leg de portobello op het bord en verdeel de zoete puntpaprika en ui erover. Serveer met de krieltjes en de limoen-avocado salsa. Garneer met feta. Serveer de labne bij de krieltjes.