Portobello met geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken roseval aardappeltjes en cherrytomaten

Labels:
Veggie
Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Rosevalaardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Rode kerstomaten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)159 kcal
Energie (kJ)665 kJ
Vetten12.5 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten7.5 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels2.5 g
Eiwitten2.7 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Cherrytomaten en walnoten meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes in de laatste 5 minuten van de baktijd over de bakplaat met groenten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.