Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Gele paprika
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Passata
0.99 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Libanees flatbread
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Préchauffez le four à 200 degrés. Émincez ou écrasez l’ail.
Coupez les champignons en tranches et le poivron jaune en fines lamelles. Déchirez la mozzarella de bufflonne en petits morceaux.
Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.
Pendant ce temps, mélangez la passata de tomates, l’ail et le paprika en poudre dans le bol, puis salez et poivrez. Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez avec les champignons et le poivron, puis saupoudrez d’origan et de fromage râpé.
Enfournez les pizzas 7 à 8 minutes sur la plaque recouverte de papier sulfurisé. Dès leur sortie du four, garnissez-les de mozzarella de bufflonne et laissez le fromage fondre.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Servez les pizzas et arrosez-les d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.