Platbroodpizza's met champignons en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en buffelmozzarella

Platbroodpizza's met champignons en buffelmozzarella

met paprika en oregano

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Gele paprika

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

0.99 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3105 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.9 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Émincez ou écrasez l’ail.

Couper et déchirer
2

Coupez les champignons en tranches et le poivron jaune en fines lamelles. Déchirez la mozzarella de bufflonne en petits morceaux.

Cuire les champignons
3

Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons 3 à 4 minutes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.

Garnir la pizza
4

Pendant ce temps, mélangez la passata de tomates, l’ail et le paprika en poudre dans le bol, puis salez et poivrez. Étalez la sauce tomate sur le pain plat. Garnissez avec les champignons et le poivron, puis saupoudrez d’origan et de fromage râpé.

Cuire les pizzas
5

Enfournez les pizzas 7 à 8 minutes sur la plaque recouverte de papier sulfurisé. Dès leur sortie du four, garnissez-les de mozzarella de bufflonne et laissez le fromage fondre.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Servir
6

Servez les pizzas et arrosez-les d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.