Skip to main content
Pizza à la Tex-Mex met avocadodip
Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

met witte kaas, paprika en limoen

4.2
(192)

De "Tex" in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3763 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten113.9 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels10.8 g
Eiwitten28.4 g
Zout5.8 g
Potassium273 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Tomatensaus maken
1
  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata, de Mexicaanse kruidenmix (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de ui toe en bak 4 - 5 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui in deze stap.

Pizza bakken
2
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus erover.
  • Beleg de pizza met de paprika en de geraspte kaas (zie Tip).
  • Bak 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: De ui wordt rauw geserveerd, maar je kunt er ook voor kiezen om hem hier op de pizza mee te bakken.

Garnering bereiden
3
  • Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes en verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de koriander en de overige ui.
  • Voeg de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en beleg met de avocadodip en witte kaas (zie Tip).
  • Verdeel de pizza over de borden en garneer met de tomatensalsa.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk en bevat veel zout. Let jij op je calorie- en zoutinname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je een andere keer gebruiken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders