Skip to main content
Tex-Mex pizza met avocado
Tex-Mex pizza met avocado

Tex-Mex pizza met avocado

met mais en witte kaas

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer bijvoorbeeld 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Latte)

½ stuk(s)

Avocado

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Milk)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1034 kcal
Energie (kJ)4327 kJ
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten115.7 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.3 g
Eiwitten33 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden, de knoflook en de tomatensaus toe en verwarm 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil (zie Tip). Snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocado. Wat je overhoudt is heerlijk op een boterham bij de lunch met tomatenplakjes, peper en zout.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocado en de witte kaas. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocado.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla